Ne Aramıştınız?

13 Mayıs 2014 Salı

EY KARADENİZ :) TRABZON !



SÜMELA MANASTIRI :
365-395 yılları arasında Maçka'da yüksek bir tepede sert kayalıklar üzerine inşa edilmiş önemli bir yapıdır. Bugün müze olarak ziyaret edilebilen manastırda zaman zaman ayinler de yapılıyor.



AYASOFYA MÜZESİTrabzon’daki önemli kiliselerden biri de Ayasofya Müzesi’dir. 1250-1260 yılları arasında yapılan kilise, yüksek kubbesiyle dikkat çeker ve günümüzde müze olarak ziyaret edilebilmektedir.



BOZTEPEŞehre tepeden bakıp lezzetli bir çay içmek isterseniz adresiniz mutlaka Boztepe olmalı. Hele bir de hava bulutlu değilse harika fotoğraflar da çekebilirsiniz. Burada demlik çay satın alıp, manzaranın da tadını çıkartarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Gece manzarasının da güzel olduğunu hatırlatalım.




UZUNGÖLTrabzon'un bir başka simge yeri de Uzungöl'dür. Heybetli dağların arasında kalmış bu doğa harikası yer, yılın neredeyse her mevsimi yağış almaktadır. Gölün etrafında konaklama yapabileceğiniz çok sayıda pansiyon bulabilirsiniz. Doğayla başbaşa kalmak isteyenlere duyurulur





ÇAYKARATrabzon’un gölleri ve şifalı sularıyla ünlü bir başka ilçesi de Çaykarı’dır. Şelale ve gölleri görülmeye değer ayrıca deri hastalıkları ve mide rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenen kaplıcası da vardır. Çaykara Trabzon merkeze 75 km uzaklıkta.



5 yorum :

  1. trabzonn ! wow ! hakikaten gidilmeli en yakın zamanda. özellikle Boztepe ve Uzungöl beni bitirdi :(

    YanıtlaSil
  2. hakkaten yaa. trabzon neymiş böyle ! manastır da çok ilgi çekici !

    YanıtlaSil
  3. trabzon turu yapmadan ölmeyelim ya :)

    YanıtlaSil
  4. alalım sırt çantalarını gidelim gerçekten :)

    YanıtlaSil