Ne Aramıştınız?

25 Mayıs 2014 Pazar

SASALI DOĞAL YAŞAM PARKI / İZMİR KARŞIYAKA

Haydi bu kez sevimli arkadaşlarımızı ziyarete gidelim.. Hem de onlar için oluşturulmuş doğal yaşam ortamında misafirleri olarak :) Gerçekten hepsi çok sevimli ve mutlu... Rahat etmeleri ve yabancılık çekmemeleri için her türlü ortam yaratılmış.. 3 kez gittim ve her seferinde ayrı zevk aldım. tekrar tekrar da gideceğim kesin :) Hele ki çocuklarınız bu ortama bayılacak ! 
Ayrıca Karşıyaka'dan belediye otobüsü ile rahatça ve ekonomik olarak ulaşabilirsiniz.











23 Mayıs 2014 Cuma

OLİMPOS ANTALYA

OLİMPOS ! Bungalow evler... ve çok uygun fiyatlar.. denize doydum artık deseniz bile o ağaç evlerin havasını solumalısınız... gerçekten tam keyif sevenlere hitap ediyor...







21 Mayıs 2014 Çarşamba

KALEİÇİ ANTALYA...

Muazzam bir deniz manzarası, muhteşem bir liman, balık kokan restoranlar... Kesinlikle yaşanmalı o anlar...






haydi gel gezelimm

Selam arkadaşlar,
Suan Antalya'dayim ve epeyce yer gezdim fakat bir sorun nedeniyle resim paylasamiyorum ama eğlenerek gezdiğim gördüğüm yerleri yazma ihtiyaci duydum.  Öncelikle Kepez'deki Masalpark , couklar icin ve hatta hepimiz icin cok sirin bir yer... pamuk prenses,keloğlan,kırmızi baslikli kiz,rapunzel ve daha nicesi karşılıyor sizi orda. Gercekten harika bir ambians :) giris ucretsiz,cay bahcesi var ve inanilmaz ucuz.Antalya'ya giderseniz mutlaka ve mutlaka cocuklari kolundan tutun ve gidin derim :)

20 Mayıs 2014 Salı

Son yılların gözde şehri ''NEVŞEHİR''





       
               Kim demiş İç Anadolu'da doğru düzgün gezecek yer yok diye. Son zamanların ve turistlerin uğrak noktası olan şehrimizdir Nevşehir.  Bu şehir Türk ve yabancı filmlere bile ilham olabilen bir şehirdir. Her zaman deniz deniz nereye kadar demi :) Biraz da sadece denizi olmayan şehirleri de gezmeliyiz. Uğrak noktamızda ilk sıralarda bu il olabilir mesela. Görülmesi gereken güzellikleri aşırı derecede fazla olan bu şehrimizde mantar kayaları gezmeli ve fiyatı biraz pahalı da olsa! balona binip şehri kuş bakışı bir şekilde seyretmeliyiz.:) Alkol kullanıyorsak eğer yıllanmış şaraplarının tadına da bakmadan geri dönmemeliyiz. Günümüzde pek önemi olmayan testilerin yapımını izleyebiliriz. Türkiye'de çoğu ilde denk gelemeyeceğimiz bu zanaat, topraklarının farklı olması nedeniyle bu ilimizde yapılmaktadır. Ayrıca size de bu zanaat öğretilmekte, becerebilirseniz kendi yaptığınız testiyi de satın almaktasınız.:) Şaraplarının ünlü ve güzel olmasının sebebi olan üzüm bağlarını dolaşabilir ve afiyetle de yiyebilirsiniz. Bu kadar güzelliğin birleştiği şehir olan Nevşehir'i bence tatil planlarınız arasında ilk sıraya koymanızda fayda var.:) 

18 Mayıs 2014 Pazar

Tarih Kokan Kent ''AMASYA''









               Huzur ve tarihin iç içe olduğu kent Amasya. Çoğu insanın bilmediği veya ziyaret dahi etmediği bir şehir. Fakat aslında görmeyen insanların çok şey kaçıracağı bir şehir burası. Yazı ve kışı bir ayrı güzeldir Amasya'nın. Şehri tam ortasından bölerek geçen Yeşilırmak'ın şehre kattığı güzellik daha bir ayrı güzel. Hangi şehir gördünüz ki tam ortasından ırmak akacak ve şehre ayrı bir güzellik katacak. İşte bu şehrin ismidir Amasya.:) Yazın gidecekseniz Haziran ayında gidip kiraz festivaline katılmalısınız. Tamamen kiraza doyacaksınız ve görmediğiniz çeşit ve büyüklükte kirazlar göreceksiniz. Kış ayında gittiğinizde ise o meşhur büyüklükteki Amasya elması yemeden asla geri dönmemelisiniz. Abartmadan söylüyorum bir tanesi bir kişiyi doyurabilecek kapasitededir. :) Gittiğinizde yapmanız gereken o kadar çok şey var ki aslında, ama en önemlisi Kral Kaya mezarlıklarını ve Amasya kalesini görmeden asla ve asla geri dönmemelisiniz.  Gece olduğu zaman şehri tam karşısına alan dağın etek kısmında bulunan kafelerden birisine giderek çayınızı yudumlayıp manzaranın keyfine varabilirsiniz. Anlatılacak o kadar çok şey var ki aslında şehirle ilgili, bence birazını da Amasya'ya gidip görerek keşfedin derim ;)

15 Mayıs 2014 Perşembe

YASTAYIZ !


IŞIĞIM SÖNDÜ
Karıcığım hoşçakal, ışığım azalıyor,
Yanımda ölü arkadaşlarım.
Artık kömür kokulu ekmekler getiremeyeceğim sanırım.
Buraya kadarmış çocuklarım, hoşçakalın,
Hakkınızı helal edin; anacığım, babacığım.
Işığım azalıyor, hoşçakalın..

Üstüme değil içime çöken ocağın sessizliğinde
Tek tek seslerinizi duyuyorum, yüzlerinizi görüyorum,
Işığım azalıyor, soluğum azalıyor, biliyorum,
Yavaş yavaş dünyanın kara kalbine gömülüyorum.

Işığım söndü, işte gidiyorum..,
Ah, en çok da şimdi, bir bilseniz
Nasıl da bulutları, ağaçları, gökyüzünü özlüyorum.
Işığım söndü.. hoşçakalın, arkadaşlarım çoktan gitti,
Artık ben de gidiyorum...



Kelimeler kifayetsiz 3 gündür... 300' e yakın insanımızı kaybettik...
ciğerimiz yanıyor. ! Allah'tan rahmet diliyoruz hepsine.. ailelerine de sabır...
kalanlara ise şifa...

Yastayız.



14 Mayıs 2014 Çarşamba

HUZURU KOKLASAM EGE'DE... / ÇEŞME








ah çeşme ah... gerçekten harikalar diyarı bence burası ! yelkenliler, deniz, kum,güneş,yumuşacık bir hava...
akşam yürüyüşleri,
kumru ziyafetleri...
rakı-balık sofrası...
haydigelgezelimmm :)

Yedi Renkli Göl Eğirdir / ISPARTA




Isparta sınırları içindeki Eğirdir Gölü`nün manzarası yılın her mevsimi harika. Genelde camgöbeği renginde olan göl; bazı gün ve saatlerde değişik renklere büründüğü için halk arasında yedi renkli olarak anılıyor.


BURSA Cumalıkızık (tarih kokan yer...)




Osmanlı köyü Cumalıkızık
Bursaya 2 km. uzaklıktaki Cumalıkazık, Orhangazinin Bursa`ya girmeden önce yaptırdığı köylerden biri. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin verildiği evlerden oluşan köye giderseniz, dar sokaklardan akan sular sizi karşılayacak

ASPENDOS ANTALYA (görülmesi gerek!!)





Aspendos, amfitiyatrosuyla meşhur bir antik kent. Antalyanın 49 km. batısında yer alıyor. M.S. 2. yyda Romalılar tarafından inşa edilen tiyatro 15 bin kişi kapasitesi ile en iyi korunmuş eski yapılardan.

ALACAHÖYÜK/ÇORUM


Çorum iline bağlı Alaca ilçesinin Hüyük köyündeki bir höyüktür. Bu höyükte dört ayrı kültür evresinden kalma 14 yerleşim ya da yapı katı saptanmıştır.Alacahöyük’te ele geçen buluntular, Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile 1941'de ziyarete açılan Alacahöyük Müzesi'nde sergilenmektedir. Alacahöyük ve Boğazköy'ü kapsayan alan 1988'de millî park ilan edilmiştir.


Uludağ/ BURSA

Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ; Marmara Bölgesinin en yüksek dağıdır. Açık havada İstanbul, Marmara denizi ve civar yakın yerlerin görünmesi buraya ayrı bir özellik vermektedir.

Türkiye'nin en büyük kayak merkezi olan Uludağ, yol durumunun uygunluğu, uzun kış mevsiminde kar bulunması ve eşsiz manzaraları sayesinde her yıl yerli-yabancı turist akınına uğramaktadır.